Thursday, 21 June 2012

i was the balck sheep of the family..

assalamualaikum wbt..

today just wanna express the thing which come from bottom of my heart..

mummy,

i know i was the black sheep of the family..
everything i did, i was totally wrong..
maybe it already wrong from the beginning n what the hell i didn't realize it at all..

every time i move,i know u're here with me..
just ur girl didn't dare enough to hold your hand..
why???
because i worried what i gonna do,
will hurt you mom..

i don't want to make your hearts become pieces..
i want you to smile everyday,
i want you to enjoy this beautiful life,
i want you to spend your time to your own self,
i want you to experience the thing you never did before..
AND your lil girl always pray for you.

ma...
i wish you can forgive me:
for all my wrong done..
for making you in trouble..
for my behave (evil)..
for making you mad..
for MAKING YOUR LIFE LIKE A DULL..

i know all these things came from me..
my fault..
you can blame on ME..

ma,
i want you to know,
i never regret to have a mom like you..
such a gifted from HIM..
you are my life..
my hope..
my everything..

i promise you mom,
i'll give the greatest present to you..
one day..
i promise to myself..

LOVE ayou damn muchh~~


Tuesday, 19 June 2012

6 flowers mewarnai L.i.F.e

assalamualaikum wbt..
hari ni x byk cerita pun tapi nak share my besties moment dgan insan bernama kawan..
dalila diyana,fateen,nasuha,shimah,dalila n Me~
ttd 02 2o11/2o12..
rindukan kalian sgt2..
cinta itu cahaya sanubari,
kurniaan tuhan fitrah insani,
dan di mana tercipta nya cinta di situ rindu bermula..
semua kerana cinta,
yang pahit manis dirasa,
menghibur nestapa,
merawat duka,
damai di jiwa..
















ukhuwah fillah abadan abada..
ukhuwah till janna..ameen





Monday, 18 June 2012

.:::abang sayang adeeq:::.

peace be upon you..

Alhamdulillah masih lagi dipinjamkan nyawa.

pagi2 lagi dah happy..kuikui.. sebab aper? sebab my mom smile this morning. sweet kiss for u mummy.mmmuuahh..hehe.entah aper2..

citer hari nie sebenarnya memang menarik sangat. Macam ni pagi tadi teman my abang keluar pergi bank la, beli baju la, beli ikan emas la (xleyh emas ikan emas pun jadi lerr.hihi),tulaa nielaa n macam2.

Waktu abg turun kedai pergi tengok ikan, saya duk ajer dalam keter tu. tempatnya plak memang strategik that is kat tepi traffic light.macam2 ragam org bleyh tgok,n macam2 keter besar jgak..hihi.giler besi kot~kuikui..

oppss sambung lagi, lepas tu saya tengok dua orang adik beradik nek basikal. si abang n si adek perempuan yang comel. Si abg tu rasanya tingkatan 1 kot n adik dia plak 4 tahun rasanya.adek membonceng basikal dengan abang.huh!memang pergghh..comel giler.. pastu tiba2 rantai basikal tu putus, si abg pun apa lagi guna brek kakinya pastu turun supaya si adik x jatuh. pastu adik ni turun basikal dengan mulut memuncung panjang sambil tangan erpeluk tubuh.comel sgt.

then si abg ni pegang2 kepala adik dia..tengah pujuk kot.kemudian nampak si adik nek atas basikal semula.si abg ni tuntun(x sure ler plak perkataan ni) basikal ni. memang sweet kan abg macam ni.nampak la sygnya kat si adik ni.

P/S: kita plak?mesti kena sayang adik-beradik kita taw. diorang insan terdekat dalam hidup kita.kan
      siblings nie membesar bersama. dah lali dah perangai masing2 kan..sayang sgt adik beradik
      saya abg yih,abg amin n adekk~with luv

Sunday, 17 June 2012

bonda ayahanda..

ASSALAMUALAIKUM..






nie yang yesterday punya story.. TAPI malas laa plak nak buat. so let make it today. hehe. macam nie waktu tu saya baru siap parking kereta teman sepupu pergi KFC. then waktu nak pergi kat sepupu tu lalu dekat depan sebuah klinik. ADA seorang pemuda ni sedang menggendong emaknya keluar dari klinik bawa ke kereta. ya ALLAH.. sejuk perut emak dia mengandungkan dia. Sejak dari saya terpandang mata saya masih lagi tidak berganjak dari mak cik & pemuda ni sampai la pemuda ni seated her mom dalam kereta.  bagusnya. saya tak pernah tengok before. mengagumkan. terdetik kat hati : "mampukah saya nak jadi anak sepertinya suatu hari nanti?". insyaALLAH.. ma,abah i'll prove it dengan izin ALLAH..

UNTUK ANAK2 DI LUAR SANA>>>>

pastinya kita takkan mampu membalas segala pengorbanan ibu bapa kita. tapi yang mampu kita lakukan adalah berbakti kepada mereka along our life. sentiasa mendoakan mereka kesejahteraan mereka. senyuman mereka membahgiakan kita.

_ sayang sangat ma dan abah _

kawen oh kawen..


                                A.W.A.K


assalamualaikum..
sajer jer nak tulis kat sini even xder org nak baca pun.at least aku puas hati.
dahlaa duk membina lemak jer kat umah.huhuk.

tetiba malam2 nie angau laa plak..hihi..bila la aku nak kahwinn nih.x sabar nak hadiahkan sorg lagi anak lelaki untuk ma dan abah. padahal muda lagi.study entah ke mana lagi. Asernya dah fitrah kot manusia suka topik kahwin ni.awatnyer laa.gatal kowt..kuang kuang..*_*

untuk awk,
kat mana pun awk semoga berbahagia selalu yer..hihi.
semoga awk dapat atasi segala hardships kat kmb ea.toing3
klau dah suka datang ler meminang ea. tu pun kena bagtaw ka??
entah ape2 duk mengarut..kuikuikui..

adoi..perut lapar ler plak.jom makan~

Friday, 15 June 2012

today




sesiapapun yang beramal soleh, dari lelaki atau perempaun sedang dia beriman maka sesungguhnya Kkami akakn menghidupkan dia dengan kehidupan yang baik dan sesungguhnya kami kakan membalas mereka dengan memberikan pahala yang lebih dari apa yang mereka telah kerjakan.

          (aN-nAHL:97)

mengemis kasih





                                        



Tuhan dulu pernah aku menagih simpati..
Kepada manusia yang alfa jua buta..
Lalu terhiritlah aku dilorong gelisah..
Luka hati yang berdarah kini jadi kian parah..................

Semalam sudah sampai ke penghujungnya..
Kisah seribu duka kuharap sudah berlalu..
Tak ingin lagi ku ulangi kembali..
Gerak dosa yang menghiris hati......

Tuhan dosaku menggunung tinggi..
Tapi rahmatMu melangit luas..
Harga selautan syukurku..
Hanyalah setitis nikmatMu dibumi...................

Tuhan walau taubat sering ku mungkir..
Namun pengampunanMu tak pernah bertepi..
Bila selangkah ku rapat pada MU..
Seribu langkah Kau rapat padaku................

ALLAH the almighty

Wednesday, 13 June 2012

sOLatku

mcm diri kita tak??



assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
dah sekian lama tak menconteng kat sini..rindu plak..biaserlaa manusia macam saya ni memang hangat2 tahi ayam sikit..time first jumpa bukan main lagi..2 entri sehari...last2 satu pun tak terbuat,,TAPI kan macamlaa banyak sangat entri yang dah buat..okay2..dah2..banyak sangat dah melalut..

let's return back to the main topic: SOLAT 5 WAKTU

hmm..cukup tak solat hari ni kengkawan?pastinya cukup kan..yang tak pastinya kusyuk ke tak ajer. sebenarnya tujuan entri kali ini nak menyeru diri saya dan kawan kat luar sana untuk SOLAT 5 WAKTU..ishh..aperlaa..tak kan tu ajer kot..macam ni, sembahyang memang la sembahyang..cukup memang la cukup kan..yang saya nak highlight here SOLAT 5 WAKTU PADA AWAL WAKTU..


kawan2,
kita kan hamba bila ALLAH dah panggil melalui azan yookkk terus kerjakan perintah yang kita kena buat..
tinggal semua kerja yang lain dan kerjakan priority kita..pesanan untuk diri sendiri dan kawan2 juga. semoga kita sama2 dapat manfaatnya.

jumpa lagi dan selamat beramal~