Wednesday, 8 August 2012

surah yg patut sentiasa basah di lidah!!(pesan pada diri sendiri)

  1. Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
  2. Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
  3. Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
  4. Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
  5. Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
  6. Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
  7. Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
  8. Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
  9. Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
  10. Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.

Thursday, 2 August 2012

news!!

assalamualaikum wbt..

all praised to ALLAH..
subhanALLAH walhamdulillah walaila ha'ilallah ALLAHu akhbar..

2 news!!!jeng~~~~~

tghari tdi dia bagitaw dpt placement twinning..ALHAMDULILLAH..*tumpang gembire jer pun*
xperlaa xdpt full pun..half pun dah okay..
katanya lagi maybe la kan 3 years kat luar 3 years kat dlm..(kena tggl ler.hihi)
harap2 apepun yg terbaik larh..
doaku semoga berjaya..
tercapai jgak impian dia nak sambung study kat ireland..(^_^)
congratz!!pandai2laa jage diri kat tmpt org nanti yer..
(lambt laginyer..next year__berjanggut larh tggu)
insyaALLAH..

T.A.P.I

nie nak nangis nie..
tadi lepas balik terawih..
ma dpt kol..
my cousin excident..
ya ALLAH selamatkanlah dia..
bantulah dia..
dia bonceng kawan dia pegi jerteh..
sedeyh!!
ya ALLAH kuatkanlah dia..
sembuhkanlah dia..ameenn..