Wednesday, 31 October 2012

tahniah!!

salam.. alhamdulillah..segala oujian hanya bagi ALLAH.. tahniah!tahniah!tahniah bt abangku atas penganugerahan ijazah sarjana muda.. he is graduated fron ukm in bachelor of syariah education.. sekalung tahniah buat dirimu abang..jatuh bangunmu telah diri ini lihat. uthen u deserved it! kegembiraanmu kegembiraan kita sekeluarga..

Thursday, 18 October 2012

ne video arab assignment!!

GoAnimate.com: nak+raye%21%21 by nur_faezah


Like it? Create your own at GoAnimate.com. It's free and fun! dengaqlaa!! letih buat nie..pasal raya aidil adha..kan dah x lame nak raye korban kan.. apepun SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA~semoga kita semua sentiasa dibawah rahmatNYA yang MAHA ESA..

Tuesday, 16 October 2012

transform!!

assalamualaikum wbt..
dah lama x update gatal pulak tangan nie nak menaip..huh!!lega dah submit assginment BA tdi..poning den dibuatnya..title x tahu lagi tpi type jerlaa ikut yg sedang berlayar kat hati nie kan..entah betul entah tidak ayat BM nie...lame2 x belajar BM i feel like my BM becoming poor day by day..so stupid kan..

okay yang terlintas kat takhta hati ni ialah CINTA..

remaja dan cinta ibarat irama dan lagu.Tidak dapat dipisahkan. Sudah fitrah manusia ingin mencintai dan dicintai.Cinta yang sebenar adalah cinta ALLAH azza wajalla,cinta Rasulullah saw, cinta kepada ibu bapa, cinta kepada saudara kandung, cintakan kawan-kawan dan semua pasal cinta lah.

YES!! saya pun sama..remaja lagi kan?. cinta yang dicari bukanlah cinta manusia yang not lasting forever tpi cinta DIA YANG MAHA ESA yang kekal abadi. Tetapi dalam perjuangan meraih cinta RABBI hati diuji dengan cinta manusia. Macam mana nie? ya ALLAH tetapkanlah cintaku kepadamu mengatasi segala 'CINTA'. kadang-kadang diri ini leka dibuai arus dunia. kembalikanlah dia ke jalannya. kadan-kadang diri ini tewas melawan kehendak hati. kembalikanlah dia ke jalannya. ya ALLAH jagalah hatiku hanya untuk-MU.


thus,
transform to a new person as a millennium caliph of ALLAH, fantastic daughter of my parent, fabulous zaujah of my husband to be and first-class to- be mom..

need a change for a better tomorrow..

~~TRANSFORM~~